Ai o sugestie cu privire la imbunatatirea
site-ului ?
Nu ezita sa ne trimiti propunerile tale.
Trimite o sugestie
X
FORMULAR SUGESTII
Doresc sa fiu contactat
Trimite
 
Ce ulei folosim?

Daca va aflati in situatia de a nu detine documentatia completa a masinii dvs. ati putea la un moment dat sa va intrebati ce tip de ulei ar trebui sa folositi atunci cand trebuie facut schimbul.

Primul pas si deasemenea cel mai important lucru este sa faceti distinctia intre producatorul (marca) uleiului si proprietatile acestuia. Este complet gresit sa asociem marca autoturismului cu o marca de ulei ex. In Mercedes se poate baga numai ulei Aral sau In Logan se baga Havoline etc. si sa nu mai tinem cont de norma si specificatiile tehnice ale uleiului.

La obiect, ceea ce ne intereseaza pe noi de fapt, uleiurile se impart in doua categorii mari: mineral si semisintetic o grupa, iar sintetic si full-sintetic a doua. Acum  punem intrebarea "din care categorie ar trebui sa alegem?". Aici intervin cativa factori cum ar fi generatia masinii, gradul de uzura a motorului, consumul de ulei la 1000 de km, tipul de carburant (diesel sau benzina) si tipul de alimentare (aspiratie sau supraalimentare) si daca se cunoaste, istoricul masinii. Oricum in general la masinile de generatie mai noua care nu au depasit inca 100.000 km fie ele pe benzina sau turbo-diesel, cel mai indicat ar fi un ulei sintetic sau chiar full-sintetic. Ideea este ca uleiurile mentionate, datorita tehnologiei de fabricare a acestora sunt de foarte buna calitate. Asigura ungere si transfer termic pe o plaja mai larga de temperaturi si turatie, iar calitatile de lubrifiere se pastreaza de-a-lungul unui interval mai mare de kilometri parcursi. Astfel chiar daca pretul uleiurilor de calitate este mai mare si intervalele de schimb sunt mai indepartate. Mai este nevoie de atentie la motoarele turbo-diesel de prima generatie unde uleiul asigura si lubrifierea axului turbinei sa nu se utilizeze uleiuri minerale care nu intrunesc normele de calitate pentru scopul in care sunt utilizate. Daca motorul prezinta uzura si consum de ulei, este bine de folosit un ulei mai vascos (majoritatea uleiurilor minerale) care nefiind atat de fluid ca cel sintetic, este consumat mai greu de catre motorul uzat. Se reduc oarecum pierderile rezultate prin arderea uleiului.

Pentru informatii suplimentare sau alegerea concreta a unui tip de ulei, va invitam sa accesati linkul urmator: .